Al 7 jaar lang werkt Ilfa samen met Hogeschool Utrecht om onderwijs te combineren met de beroepspraktijk. Elk jaar wordt een project opgezet waarin studenten aan de slag gaan op een treasury afdeling van een bedrijf. Ze leren zo hoe een treasury afdeling werkt en hoe ze om moeten gaan met alle problemen die ze tegenkomen. Het project is voor de HU een mogelijkheid om studenten te laten proeven aan het echte treasury werk en voor Ilfa een manier om treasury transparant en toegankelijk te maken én om nieuwe treasury young professionals op te leiden.

Het project van dit jaar, de Treasury Scrum 2021, valt binnen het vak Cash management en is onderdeel van de Minor Treasury management. Studenten in hun laatste studiejaar gaan volledig kosteloos mkb-bedrijven, zorginstellingen en non-profit organisaties helpen om hun kasstromen met scenarioplanning beter inzichtelijk te maken. Uiteraard onder begeleiding van de experts van Ilfa. De Treasury Scrum wordt in zeven weken afgerond, met drie online contactmomenten tussen studenten en het bedrijf, efficiënt dus. De software van Ilfa wordt tijdens het project geïmplementeerd en kan ook daarna door de deelnemende organisaties worden gebruikt.

Wat is nu precies de Treasury Scrum?

Door de coronacrisis kampen bedrijven met een scala aan problemen die variëren van een tekort aan liquiditeit tot het financieren van sterk toegenomen verkoop. Vooral de lockdownmaatregelen hebben zwaktes blootgelegd in bedrijfsmodellen die jarenlang goed gefunctioneerd hebben. Beter en sneller inzicht in kasstromen en de gevolgen voor je bedrijf, dat is nu nodig. De tools bestaan, maar nu de implementatie nog. En daar komt ons project om de hoek kijken.

In 7 weken tijd creëren we voor jou als ondernemer kosteloos meer tijd en ruimte. Dit doen we door jong talent te combineren met een bewezen aanpak. Je krijgt direct meer inzicht in je cashmanagement, voorzien van een strakke planning. Zo heb je alles weer stevig in de hand.

We zorgen ervoor dat je in een vroeg stadium veranderingen kunt signaleren die (grote) impact op je organisatie kunnen hebben. En daar blijft het uiteraard niet bij. Wij helpen je om direct en doeltreffend op deze signalen te reageren. Zo krijgt je cashmanagement een stevige impuls en kun je uit elke situatie het maximale voordeel halen.

Alle informatie over de Treasury Scrum van 2021 is te vinden op www.gripopgeld.org. Al meteen interesse om mee te doen? Inschrijven kan via: www.gripopgeld.org/inschrijving

Wat vinden de deelnemers van vorig jaar?

Praten over geld kan ingewikkeld zijn. Grip op geld krijgen al helemaal. Daarom hebben wij met de Hogeschool Utrecht een nieuwe podcastserie gelanceerd: 'Grip op geld'. In deze serie laten we zien hoe je als bedrijf overzicht kunt houden op je kasstromen. Vooruitkijken voorkomt namelijk de meeste betalingsproblemen.

De deelnemers aan deze podcast zijn de studenten, begeleiding en bedrijven die vorig jaar aan de Treasury Scrum meegedaan hebben! De 4 aflevering van Grip op geld beluister je hier: www.gripopgeld.org/podcasts, hier: HU, podcastserie over cashmanagement of hier: