Financieren gaat voortaan over meer dan alleen geld. De ingang van nieuwe wet- en regelgeving op het gebied van duurzame bedrijfsvoering en -rapportage doet het financiële landschap voorgoed veranderen. Dat geldt ook voor jouw bedrijf.

Direct of indirect wordt het voor alle ondernemingen noodzaak om de inspanningen op het gebied van milieu, maatschappij en goed ondernemingsbestuur (ESG) transparant te maken, niet alleen de allergrootsten. Ook – en zeker – als je de komende jaren financiering nodig hebt. Maak kennis met onze nieuwe, unieke roadmap: de weg naar duurzame financiering.

De stappen afgeleid van de succesvolle werkwijze van Ilfa blijven hetzelfde. Wederom beschrijven we, gebaseerd op de klassieke financieringsleer, in de roadmap de fases om tot een zorgvuldige afweging te komen bij het aanboren en selecteren van passende vormen en bronnen van financiering. Echter krijgt het identificeren van het ESG-profiel en de -risico’s van jouw onderneming nu een nadrukkelijke rol in het proces. Daar ligt de focus.

De complexe en uitgebreide CSRD-regelgeving die sinds begin dit jaar van toepassing is voor grote ondernemingen heeft ruim 1200 bepalingen en regels. Wij hebben dit vertaald naar de kern. Met waardevolle (achtergrond)informatie en verschillende tools - waaronder een vragenlijst, nieuwe KPI’s en een ESG-scorematrix – helpen we jou om jouw ESG-activiteiten duidelijk en communiceerbaar te maken, in lijn met de nieuwe standaarden binnen de financiële wereld.

Zo maken we het voor jou concreet en behapbaar en haal jij met succes passende financiering binnen.

Download hier de Roadmap

Oeps! Er ging iets niet goed.

Heeft u vragen of wilt u meer weten over de verschillende tools uit de Roadmap? Neem dan contact op via info@ilfa.nl of de contactpagina.